Лалетата бяха значително по-силният тим и заслужено ще играят във

...
 Лалетата бяха значително по-силният тим и заслужено ще играят във
Коментари Харесай

България отстъпи на Нидерландия в 1/4-финалите на Европейското по волейбол за жени

 „ Лалетата " бяха доста по-силният отбор и справедливо ще играят във финалната четворка в Брюксел. За страната ни остава удовлетворението, че задачата беше изпълнена – да бъдем измежду най-хубавите осем на Стария континент. Отборът ни приключи шампионата с пет победи и две загуби, пристигнали против Италия и Нидерландия. Двубоят бе изгледан онлайн от президента на CEV Александър Боричич.

 

Мачът стартира с предимство на „ лалетата ", които дръпнаха с 4:1. Първите две наши точки бяха пристигнаха в актива на Мария Йорданова. Треньорът ни Лоренцо Мичели изиска първо спиране при 6:2 за противника. Последва замяна на точки и 7:3.

 

Нидерландия не спря да ни притиска с сполучлива отбрана и това докара до 11:3. Много рано геймът стартира да наподобява неспасяем. Нидерландия поведе с 15:5, а огромният проблем беше нашата офанзива. В играта ни нищо не вървеше и точките вървяха доста бързо за „ лалетата ". Разликата стана двуцифрена при 17:6. Благодарение най-много на Радостина Маринова се върнахме отчасти в гейма и стигнахме до 9:17.

Нидерландия прекалено много ни превъзхождаше в тези минути и беше въпрос на време по кое време ще приключи геймът. Авансът на противника стана 21:9 след четири следващи точки. Нямаше какво повече да се случи в този гейм, който приключи 25:11.

Втората част не предложи нещо друго. Нидерландките поведоха скоростно с 4:0 и чак тогава пристигна първата ни точка посредством Маринова.

 

Събитията на корта обаче продължаваха със същия темп, който не беше по усета ни, а в интерес на любимеца. Резултатът набъбна до 8:2, а скоро стигна до 11:3. Много постоянно Нидерландия стигаше до асове, откакто нашите не посрещаха добре. За малко влязохме в серия от замяна на точки, само че това беше единствено в интерес на съперника. В тази част двуцифрената разлика пристигна при 16:6. Мичели опита тактиката от осминафинала против Словакия и извади титулярките да почиват за третия гейм. Единствено Мира Тодорова остана на терена. Ясно беше, че в тази част шансове нямаме. Тя приключи при 25:13.

Чак в третия гейм за първи път поведохме с офанзивата на Елена Бечева. Веднага обаче „ лалетата " изравниха с обсада точно против нея – 1:1. И третата офанзива в частта беше за Бечева, която направи 2:1 за България. Тактиката с отмора за първата шестица във втория гейм изравни силите на терена. Мачът потегли точка за точка, а противникът не беше преобладаващ в тези минути. Равенствата се редяха до 8:8.

 

Тогава нидерландките взеха задатък от 2 точки. Тогава противникът си повярва още веднъж и стартира да натрупа задатък – 15:11. Нашите се предадоха и към този момент всичко беше предизвестено. Твърде елементарно Нидерландия усили преднината си на 20:13. Мачът приключи при резултат 25:19.

Така приключихме присъединяване си на Европейското състезание като един от осемте най-хубави тимове на континента. Постижението е впечатляващо за толкоз младия ни тим. До края на годината пред българския тим остава присъединяване на олимпийска подготовка в Токио, която стартира на 16 септември съобщи БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР